06:58 27.02.2018

Закон про Антикорупційний суд може бути прийнятий в першому читанні вже на цьому тижні

2 хв читати
Закон про Антикорупційний суд може бути прийнятий в першому читанні вже на цьому тижні

Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що законопроект про створення Антикорупційного суду може бути прийнятий вже на поточному пленарному тижні.

"Завтра першим питанням буде формування порядку денного на цю сесію, і там серед питань, що включаються до порядку денного, є і створення Антикорупційного суду. І навіть якщо не проголосують за порядок денний, я буду окремим питанням виносити включення до порядку денного питання про Антикорупційний суд", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

А.Парубій зазначив, що включення законопроекту до порядку денного дасть можливість для розгляду його на профільному комітеті. "Я відразу дам доручення профільному комітету негайно розглянути законопроект про Антикорупційний суд. І якщо ми в середу отримаємо рішення комітету, то у нас з'являється можливість навіть у четвер окремим голосуванням поставити його на розгляд і проголосувати в першому читанні", - припускає він.

Спікер зазначив, що до другого читання будуть подаватися правки, йтимуть дискусії за рекомендаціями Венеціанської комісії. "Зокрема, буде дискусія про зменшення вимог до суддів. Тому що, виходячи з того, що пропонується зараз, ми просто можемо не набрати цих суддів. Потрібно також визначити мінімальну кількість суддів, необхідних для роботи суду", - зазначив він.

А.Парубій вважає, що до початку травня є всі необхідні передумови, щоб Антикорупційний суд був створений, з дотриманням усіх регламентних процедур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА