10:36 27.02.2018

В Ужгороді підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття

2 хв читати
В Ужгороді підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття

В Ужгороді в ніч на вівторок сталася пожежа в офісному приміщенні на Православній набережній, де розташований офіс Товариства угорської культури Закарпаття (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС).

Як повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області, інформація про пожежу в будівлі надійшла правоохоронцям о 3:00 ночі у вівторок від співробітників облуправління ДСНС.

"Правоохоронці з'ясовують усі обставини пожежі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу ... Таке правопорушення карається позбавленням волі на термін від 3 до 15 років", - ідеться в повідомленні.

Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Сума збитків з’ясовується.

У свою чергу закарпатське видання Mukachevo.net повідомляє, що в пошкодженому будинку розміщується офіс КМКС. Крім того, з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляється, що пожежі передував вибух у будівлі, а внаслідок пожежі вигоріло близько 25 кв. м на першому поверсі. "Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, який кинули у вікно", - йдеться в повідомленні.

У виданні також нагадують, що це вже друга спроба підпалу цього офісу. Перший стався вранці 4 лютого, коли невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. Внаслідок цього будівля не постраждала, потерпілих немає. Слідство з’ясувало, що до скоєння правопорушення можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський і Томаш Рафал Шімков’як, які, за даними правоохоронців, мають проросійські погляди та симпатизують терористичним організаціям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА