08:38 28.02.2018

Прийнятий Радою законопроект про забезпечення безпеки держави посилює роль Держприкордонслужби

2 хв читати
Прийнятий Радою законопроект про забезпечення безпеки держави посилює роль Держприкордонслужби

Прийнятий Верховною Радою України законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави "вносить низку кардинальних змін до сфери провадження у справах про адміністративні правопорушення, протидію яким віднесено до компетенції Державної прикордонної служби України, повідомив помічник глави Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Серед інших подій малопомітним залишився той факт, що сьогодні Верховна Рада України прийняла проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави". Рішення підтримав 251 народний депутат. Цей закон вносить низку кардинальних змін до сфери виробництва в справах про адміністративні правопорушення, протидію яким віднесено до компетенції Державної прикордонної служби України", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок увечері.

О.Слободян зазначив, що документ передбачає збільшення санкцій за вчинення адміністративних правопорушень на державному кордоні та лінії розмежування з окупованими територіями, передбачених статтями 185-10, 203, 204-1 та 204-2 КУпАП, при цьому за вчинення незаконного перетинання або спроби незаконного перетинання державного кордону України встановлено додаткове стягнення у вигляді конфіскації знарядь і засобів вчинення правопорушення, таких як гідрокостюми, човни тощо. "Зокрема, спроба перейти кордон поза пунктом пропуску або за підробленими документами буде коштувати від 3,4 тис. до 8,5 тис. грн (зараз - від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн). Повторне порушення вчинене протягом року, або групою осіб - від 8,5 тис. до 13,6 тис. грн", - написав О.Слободян.

Окрім того законопроект передбачає підвищення штрафів за порушення правил реєстрації та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства - з 510-850 грн до 1,7-5,1 тис. грн. Також прикордонникам надано право розглядати справи за статтею 204-2 КУпАП щодо порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Він підкреслив, що серед інших нововведень вдосконалені норми про заборону в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, які незаконно перебували на тимчасово окупованій території і в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також підвищені терміни заборони в'їзду в залежності від визначених законом обставин. Главі ДПСУ надано право визначати посадових осіб, які мають право розгляду справ про адміністративні правопорушення за компетенцією.

В інформації зазначено, що документ набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, однак деякі норми вводяться в дію через три місяці з дня набрання чинності цим Законом.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА