14:14 28.02.2018

Командира Криворізької військової частини Нацгвардії відсторонено через участь нацгвардійців в акції з використанням комуністичних прапорів

1 хв читати

Командира Криворізької військової частини Національної гвардії України відсторонено від виконання обов'язків у рамках розслідування участі нацгвардійців у масових заходах із використанням радянських червоних прапорів.

Як повідомляє в середу прес-служба Нацгвардії, триває службове розслідування за фактом участі військовослужбовців Національної гвардії України в Кривому Розі в заходах із нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників із використанням радянської символіки.

"На час розслідування командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира військової частини 3011 полковника В'ячеслава Мельника", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 лютого стало відомо, що поліція в м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів) через використання червоних комуністичних прапорів військовослужбовцями Національної гвардії України на заходах із нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецьких окупантів.

За інформацією ЗМІ, 22 лютого в Кривому Розі на заходах із нагоди 74-річчя визволення міста від німецької окупації було використано червоні прапори. Проте, за словами організаторів, це були оригінали бойових прапорів - музейні експонати, які не підпадають під дію законів "про декомунізацію". Однак у соцмережах користувачі висловлювали обурення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА