19:12 28.02.2018

Вісьмох затриманих під Радою при зіткненнях з правоохоронцями відпустили, один залишається в лікарні

2 хв читати
Вісьмох затриманих під Радою при зіткненнях з правоохоронцями відпустили, один залишається в лікарні

Вісім з дев'яти затриманих під час зіткнень з правоохоронцями під будівлею українського парламенту у вівторок вранці звільнені в середу без висунення їм звинувачень, повідомляється на сторінці партії "Рух нових сил" в соцмережі Facebook.

"Сьогодні вісьмох затриманих під Верховною Радою під час зіткнень у вівторок відпустили, не висунувши їм жодних звинувачень. Хлопців протримали більше доби в Печерському райвідділі поліції, на 4 години більше, ніж це дозволено законом", - йдеться в повідомленні, опублікованому в середу.

У партії також зазначають, що один з учасників подій знаходиться в лікарні, оскільки отримав важкі травми.

"Сподіваємося, що так само відпустять інших політв'язнів Северіона Дангадзе і Олександра Бурцева, які до сих пір знаходяться за гратами", - додали в "Русі нових сил".

Як повідомлялося, у вівторок вранці між учасниками акції біля Верховної Ради і правоохоронцями почалися бійки. Протестуючі кидали в бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети. У будівлі парламенту відчувався запах гару.

Внаслідок сутичок під Радою постраждали щонайменше 13 правоохоронців.

Лідер Руху нових сил Міхеіл Саакашвілі заявив: "Ні я, ні "Рух нових сил" ніякого відношення до сьогоднішньої акції перед Радою не мають".

17 жовтня 2017 року за стінами Верховної Ради в Києві зібрався мітинг, в якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, з вимогою скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова і встановили намети.

19 листопада більшість громадських організацій заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка. У той же час, "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою, в наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Наметове містечко складається з двох частин, одна з них перебуває на проїжджій частині вул.Грушевського. Ще одне наметове містечко розбите в Маріїнському парку неподалік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА