19:25 28.02.2018

Інвестори вважають проблему кібербезпеки найсерйознішою загрозою бізнесу

2 хв читати
Інвестори вважають проблему кібербезпеки найсерйознішою загрозою бізнесу

Нині з точки зору інвесторів кібератаки є найсерйознішою загрозою для бізнесу, свідчать дані глобального опитування інвесторів, проведеного PwC.

Так, 41% інвесторів і аналітиків серйозно стурбовані кібератаками, які сприймаються як найсерйозніша загроза для бізнесу. Якщо в 2017 році кіберзагрози перебували на п'ятому місці в переліку загроз для бізнесу, в цьому році вони піднялися на перше місце. Аналогічна кількість керівників компаній (40%) включили кіберзагрози в трійку найбільш серйозних ризиків, але, на відміну від інвесторів, їх більше турбують такі проблеми, як надмірне регулювання і тероризм.

На думку інвесторів, для підвищення рівня довіри клієнтів до бізнесу компанії повинні зосередитися на питаннях кібербезпеки (64% інвесторів, 47% керівників).

Окрім того, до першої п'ятірки загроз, що перешкоджають зростанню доходів компаній у найближчі 12 місяців, інвестори включають геополітичну нестабільність (серйозно стурбовані 39%), темпи технологічних змін (73%), популізм (33%) і протекціонізм (32%).

В цілому, за даними PwC, і інвестори, і керівники компаній більш впевнені в майбутніх темпах економічного зростання, ніж в минулому році. 54% інвесторів і 57% керівників розраховують на підвищення темпів світового економічного зростання.

При цьому як в довгостроковій, так і в короткостроковій перспективі, за даними опитування PwC, інвестори більш песимістичні щодо прогнозу доходів від інвестицій, ніж керівники підприємств.

Менше чверті інвесторів (23%) цілком впевнені в темпах річного зростання, тоді як серед керівників таку впевненість відчувають 42%. Лише кожен п'ятий інвестор не сумнівається в зростанні виручки в найближчі три роки (45% керівників).

Інвестори впевнені (85%), що серед перешкод для зростання економіки - дестабілізуючий вплив нових технологій (64% керівників), зміни поведінки клієнтів (81% інвесторів проти 68% керівників) та каналів збуту (76% інвесторів проти 60% CEO). Понад чверть інвесторів (26%) вважає, що в цьому році штучний інтелект сильніше вплине на плани оптимізації персоналу, ніж в минулому році, коли такої точки зору дотримувалися 13% інвесторів.

П'ятірка країн, які інвестори і керівники компаній вважають найбільш важливими для економічного зростання, в цьому році не змінилася: США, Китай, Німеччина, Велика Британія та Індія. При цьому в очах інвесторів розрив між США і Китаєм скорочується, тоді як керівники підприємств більше виділяють США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА