21:03 28.02.2018

Голландська HVG Law надасть "Нафтогазу" юридичний супровід процесу реструктуризації

2 хв читати
Голландська HVG Law надасть "Нафтогазу" юридичний супровід процесу реструктуризації

Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen (HVG Law LLP, Нідерланди) надасть НАК "Нафтогаз України" юридичні послуги, пов'язані з реструктуризацією в частині відділення оператора газотранспортної системи (ГТС).

Згідно з повідомленням в системі ProZorro, контракт вартістю 16 млн 999,999 тис. грн (із ПДВ) сторони підписали 27 грудня 2018 року.

Очікувану вартість надання послуг в обсязі 65,522 млн грн було знижено в результаті торгів між дев'ятьма міжнародними компаніями.

Як повідомлялося, переможець тендеру має виконати юридичний аналіз відповідності обраного способу відділення діяльності з транспортування газу відповідно до вимог законодавства ЄС і України щодо незалежності оператора ГТС.

Послуги також передбачають надання порад і рекомендацій у процесі відділення діяльності з транспортування з метою успішної сертифікації майбутнього оператора відповідно до вимог Третього енергопакета та підготовку необхідних документів.

До обов'язків переможця тендера також належить надання рекомендацій про оптимальний спосіб передачі майбутнього оператора майна, контрактів, IT-систем, дозвільних документів і працівників з точки зору юридичних наслідків для НАК і перспективи залучення партнера до управління ГТС.

Крім того, переможець тендера братиме участь і здійснюватиме юридичний супровід переговорів із потенційними партнерами ГТС тощо.

Раніше голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначав, що Україна має вийти з конкретною пропозицією щодо залучення європейського партнера до управління своєю ГТС уже на початку 2018 року. За його словами, потенційні учасники консорціуму з управління ГТС України хочуть повністю контролювати її роботу.

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдови - 3,5 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА