21:21 28.02.2018

Суд продовжив арешт з правом застави прихильникові Саакашвілі Бурцеву

2 хв читати
Суд продовжив арешт з правом застави прихильникові Саакашвілі Бурцеву

Мостиський районний суд (Львівська обл.) продовжив термін утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 105 тис. грн соратнику лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, учаснику прориву українсько-польського кордону в пункті пропуску "Шегині" Олександру Бурцеву.

Як повідомила прес-служба "Руху нових сил", суд в середу ухвалив рішення про продовження терміну утримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в 105720 грн.

"Суд нарешті почув наші доводи, що несумірно тримати під вартою людину за нібито завданий синець в область коліна прикордоннику. Звичайно, розмір застави міг би бути менше, але це все одно перемога, адже через день-два, після реєстрації відповідних документів про внесення застави, Олександр зможе повернутися додому", - пояснила адвокат Валерія Коломієць.

За інформацією прес-служби "Руху нових сил", О.Бурцев є інсулінозалежним, він хворий на цукровий діабет. Йому щодня необхідно приймати певні дози інсуліну.

Суд перейде до розгляду справи О.Бурцева по суті, наступне засідання відбудеться 13 березня.

Як повідомлялося, 10 вересня М.Саакашвілі прибув в Україну з Польщі. Його прихильники, які зібралися у ПП "Шегині", по суті прорвали кордон з української сторони і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли М.Саакашвілі в перетині державного кордону групою осіб, в тому числі і народних депутатів. 11 бійців Національної поліції і 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

12 вересня з'явилася інформація про затримання двох активістів, які брали участь у подіях на українсько-польському кордоні - Андрія Котиченка з Черкас і Олександра Бурцева з Івано-Франківська.

22 вересня Мостиський районний суд визнав М.Саакашвілі винним в незаконному перетині держкордону України і оштрафував його на 3400 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА