08:51 01.03.2018

Порошенко привітав українців із перемогою "Нафтогазу" над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі

2 хв читати
Порошенко привітав українців із перемогою "Нафтогазу" над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі

Президент України Петро Порошенко привітав українців із перемогою НАК "Нафтогаз України" над російським "Газпромом", здобутою за підсумками позовів у Стокгольмському арбітражі.

"Це справжня перемога! Хотів би наголосити: сьогоднішнім рішенням Стокгольмського арбітражу Україна виграла $4,6 млрд - з цих коштів буде оплачено газ, який ми спожили в дуже важкому 2014 році. І до бюджету НАК "Нафтогаз України" буде зараховано $2,56 млрд. Причому буде зараховано негайно. Це результат спільної узгодженої роботи менеджменту НАК, уряду, президента. Наша спільна позиція довела, що ми можемо перемагати і в юридичних баталіях у Стокгольмі. Ще раз хочу привітати з цією переконливою перемогою всіх українців!" - сказав він під час зустрічі з командою "Нафтогазу".

Президент наголосив, що рішення Стокгольмського арбітражу позитивно позначиться на резервах країни. "Це для нас надзвичайно важливо. Сьогодні це і зміцнення золотовалютних резервів і 100-відсоткова позиція щодо вірності нашої енергетичної стратегії", - сказав він.

П.Порошенко додав, що отриманий досвід буде враховано у подальшому стратегічному плануванні.

"Коли розберемося з тисячею сторінок (судового рішення - ІФ), визначатимемося з подальшою енергетичною стратегією. Ви знаєте, що наразі готується засідання РНБОУ з цього приводу, енергетика є однією зі складових безпеки держави і, безумовно, ця перемога надихає і свідчить, що в нас є переконливі юридичні й не тільки аргументи", - підсумував він.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж зобов'язав ПАТ "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Отже, за результатами двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" має доплатити НАК $2,56 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА