07:22 02.03.2018

Харківського соратника Медведчука звільнили з-під варти

3 хв читати
Харківського соратника Медведчука звільнили з-під варти

Голова Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрій Лесик, підозрюваний у сепаратизмі, звільнений з-під варти, стверджує його адвокат Дмитро Тихоненков.

"Сьогодні звільнений з-під варти Андрій Лесик! За результатами підготовчого засідання прокурору був повернений обвинувальний акт і відмовлено в обранні запобіжного заходу", - написав Д.Тихоненков на своїй сторінці в Facebook в четвер увечері.

Він також опублікував фотографію із залу суду, на якій він разом зі своїм усміхненим підзахисним, звільненим з-під варти.

Як повідомлялося, А.Лесику оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, будучи депутатом Харківської міськради, А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній влади.

15 грудня 2017р. А.Лесик був затриманий співробітниками СБУ в Луганській області і доставлений до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. У той же день Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року апеляційний суд області скоротив його термін до 2 березня.

Як повідомлялося, 17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата Андрія Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - "проти".

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесик обирався депутатом Харківської міськради 6 скликання від партії "Трудова Україна" та 7 скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Харківський мер Геннадій Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталася низка сутичок через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку у нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА