13:46 02.03.2018

Кількість спалахів АЧС за 2 міс. скоротилося на 20,8%

1 хв читати

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) за січень-лютий 2018 року зафіксувала 38 випадків африканської чуми свиней (АЧС), що на 20,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Якщо ми говоримо про січень-лютий поточного року, то із загальної кількості зареєстрованих випадків АЧС більшість (22 випадки) виявлено саме в дикій фауні й лише 13 - серед домашніх свиней і 3 інфікованих об'єкта. Це відрізняється від минулорічної ситуації: в перші два місяці 2017 року через 48 випадків АЧС 46 було виявлено серед домашніх свиней і тільки 2 - серед диких", - цитується в повідомленні голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Він зазначив, що така тенденція пов'язана з проведеним комплексом протиепізоотичних заходів, спрямованих на раннє виявлення захворювання і як наслідок своєчасне прийняття відповідних заходів щодо його ліквідації.

Крім того, в 2017 році додатково були оснащені три регіональні державні лабораторії ветеринарної медицини в Івано-Франківській, Хмельницькій та Черкаській областях обладнанням для проведення лабораторних досліджень на АЧС. Зараз таке обладнання мають сім державних лабораторій, що дозволяє охопити більший обсяг досліджених зразків біоматеріалу.

Як повідомлялося, держбюджет на 2018 рік передбачає виділення 687 млн грн на фінансування протиепізоотичних заходів проти 113,7 млн грн у 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА