20:36 02.03.2018

Справу екс-мера Слов'янська Штепи передадуть на новий розгляд до іншого суду

4 хв читати
Справу екс-мера Слов'янська Штепи передадуть на новий розгляд до іншого суду

У Жовтневого районному суді Харкова не змогли провести повторний автоматичний розподіл головної справи щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

Як повідомляється на порталі "Судова влада України", в Жовтневому райсуді було проведено спільне засідання суддів, щоб вирішити, чи можна провести повторний автоматичний розподіл справи між усіма суддями, включаючи суддів цивільної спеціалізації, оскільки повторний розподіл на суддів кримінальної спеціалізації, які були раніше відведені, неможливо.

"Вирішили: не порушувати принцип спеціалізації з розгляду справ, що діє в Жовтневому районному суді Харкова ... для автоматизованого визначення судді в розгляді кримінальної справи ... за звинуваченням Штепи Н.І. в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.110, ч.1 ст.258-3 КК України. Вищевказану кримінальну справу за поданням голови суду 2 березня 2018 р. передано до апеляційного суду Харківської області для вирішення питання про передачу в інший суд", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в Жовтневому райсуді Харкова мав розпочатися п'ятий розгляд справи щодо Н.Штепи з самого початку.

22 січня 2018 р. підготовче засідання по цій справі не відбулося, оскільки головуючий Володимир Курило заявив самовідвід, посилаючись на те, що його батько, суддя апеляційного суду Харківської області Олександр Курило брав участь в розгляді апеляційної скарги на запобіжний захід Н.Штепі на стадії досудового розслідування. Колегія суддів заяву про самовідвід задовольнила.

Новим головуючим колегії Жовтневого райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи став Денис Чижиченко.

28 лютого 2018 року Колегія Жовтневого райсуду Харкова, що розглядає справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, задовольнила відвід, заявлений захисниками Н.Штепи, головуючому колегії Д.Чижиченко і запасному судді Наталії Васильєвої. Матеріали справи були передані до канцелярії суду для проведення повторного автоматичного розподілу. Ухвала оскарженню не підлягає.

Раніше, 11 січня 2018 р дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід, посилаючись на кримінальне провадження, що розслідується прокуратурою Харківської області за ч.3 ст.368, ч.2 ст.375 КК України за фактом отримання суддями цього суду неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі щодо Н.Штепи.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити виробництво за звинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення подсудності. В мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харькова. Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування термінів розгляду справи. ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. Замість головуючого Дениса Чудовского, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндареву в зв'язку з тривалою хворобою замінила Світлана Салайчук. В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 р. До цього він працював в райсуді м.Макіївка (Донецька обл.).

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявило відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстроване за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про почате розслідування, В.Єжов заявив самовідвід.

У той же день колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Ежова і його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

У травні 2017р. справу було перенаправлено в Ленінський райсуд Харкова і розпочато розгляд з самого початку в четвертий раз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА