15:40 03.03.2018

Саакашвілі пропонує провести всеукраїнський мирний марш із вимогою відставки президента

2 хв читати
Саакашвілі пропонує провести всеукраїнський мирний марш із вимогою відставки президента

Лідер партії "Рух нових сил", екс президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який наразі перебуває за межами України, пропонує 18 березня провести всеукраїнський мирний марш з вимогою відставки президента України і проведення дострокових виборів.

"Пропоную 18-го провести всеукраїнський мирний марш із вимогою відставки Порошенка (президента України Петра Порошенка - ІФ), Авакова (міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - ІФ), Луценка (генерального прокурора України Юрія Луценка - ІФ) і негайного проведення виборів", - написав М.Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Як повідомлялося, вранці в суботу, 3 березня, під час проведення слідчих дій у наметовому містечку біля Верховної Ради поліція вилучила предмети, схожі на гранати, а саме: 9 гранат РГД-5, "коктейлі Молотова" і 5 димових мін.

Як наголошується в повідомленні Нацполіції, наразі до відділів поліції доправлено більше сотні людей, які чинили опір співробітникам поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У Нацполіції заявили, що слідчі дії на території наметового містечка, який було розбито біля будівлі Верховної Ради, проводилися на підставі двох рішень суду. "Слідчі працюють за кримінальним провадженням, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), а інше - за подіями 27 лютого біля стін Верховної Ради", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції України.

27 лютого 2018 року, між учасниками акції біля Верховної Ради і правоохоронцями почалися бійки. Протестувальники кидали у бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети. У будівлі парламенту відчувався запах гару.

Тоді партія "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" заявила, що не брала участі в організації акції 27 лютого й їхніх представників вже немає в наметовому містечку. "Представники РНС вже більше місяця не присутні в наметовому таборі. Наш протест вийшов за межі наметового табору біля парламенту. Шлях нашої боротьби - це масовий мирний протест", - заявила партія.

Як повідомлялося, в травні 2015 року П.Порошенко підписав указ про прийняття до громадянства України для М.Саакашвілі. У липні 2017 року президент України своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував в США. У вересні 2017 року політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон.

12 лютого 2018 року М.Саакашвілі було затримано в Києві, його повернули до Польщі за процедурою реадмісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА