11:36 04.03.2018

Спікер МВС: затримані на колінах в снігу - це не приниження

2 хв читати
Спікер МВС: затримані на колінах в снігу - це не приниження

Представник МВС України Артем Шевченко вважає, що нетривале перебування затриманих мітингувальників на колінах під час штурму наметового містечка під Верховною Радою в суботу не було приниженням.

"З приводу криків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою в транспорт це ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн практика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого в підконтрольний стан, що унеможливлює ймовірність раптового нападу на нього", – написав А.Шевченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вранці.

На його думку, саме такий спосіб контролю, замість того, щоб тримати затриманих у стані лежачи обличчям вниз, обрали правоохоронці.

А.Шевченко висловив здивування, що таких базових тактичних правил "не знає нардеп Мустафа Найєм, який сам був причетний до набору в патрульну поліцію в кількох містах у 2015-2016 роках".

"При цьому вчора вранці під ВР вже затриманим, які сиділи навпочіпки або стояли на колінах, дозволяли спілкуватися, палити, і їх не били", – додав він.

На його переконання, ступінь жорсткості дій поліції не була надмірною, враховуючи "досвід постійних сутичок, спровокованих мітингувальниками, їх налаштованість на агресію, оперативну інформацію про можливу наявність зброї (яка підтвердилася під час обшуків) і, нарешті, трагічний досвід 31 серпня 2015 р, коли під ВР граната забрала життя 4 гвардійців".

У свою чергу М.Найєм заявив, що буде ініціювати проведення спеціального розслідування цих фактів у рамках парламентського контролю.

"Це в інструкціях прописано – ставити затриманих на коліна і позувати на камери, тримаючи людей за комір як худобу?!... Буду ініціювати проведення спеціального розслідування цих фактів у рамках парламентського контролю. Реформи робляться не для чиновників, не для політиків і не на пару місяців. Ми змінюємо систему для людей, за гроші громади і на багато років", – обурився нардеп.

Як повідомлялося, в суботу вранці в наметовому містечку під Верховною Радою в Києві сталися сутички між протестувальниками та правоохоронцями. Поліція очистила наметове містечко від протестувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА