14:02 05.03.2018

Зі 111 затриманих біля ВР у суботу було 15 учасників бойових дій

2 хв читати
Зі 111 затриманих біля ВР у суботу було 15 учасників бойових дій

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що зі 111 протестувальників, затриманих під час ліквідації наметового містечка біля будівлі українського парламенту 3 березня, 15 мали посвідчення учасників бойових дій.

"Загалом до Печерського та Шевченківського управління поліція Києва доставила 111 людей. Посвідчення УБД мали 15 з них, ще двоє заявили про це усно, але не надали жодного документа на підтвердження цього. Посвідчення "інвалід війни" мали ще двоє затриманих... Серед усіх затриманих УБД семеро раніше служили в батальйоні НГУ "Донбас", - написав А.Шевченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, було складено адміністративні матеріали на чотирьох жінок, серед яких не було учасниць бойових дій.

Одному чоловікові, учаснику бойових дій, раніше було оголошено про підозру за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) за події біля будівлі Верховної Ради 27 лютого 2018 року, ще один учасник бойових дій перебував у розшуку Святошинським управлінням поліції за ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) з 29 травня 2015 року.

Спікер МВС зазначив, що загалом станом на 28 лютого цього року за даними Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Україні статус УБД отримали 328 тис. 89 осіб.

"Нагадуємо, посвідчення "учасник бойових дій" не є індульгенцією на порушення закону", - додав А.Шевченко.

Як повідомлялося, 3 березня поліція звільнила наметове містечко біля Верховної Ради від протестувальників. Правоохоронці стверджують, що вилучили під час проведення слідчих дій у наметовому містечку предмети, схожі на гранати, а саме 9 гранат РГД-5, а також "коктейлі Молотова".

Після зачистки наметового містечка по медичну допомогу звернулися 13 учасників акції та 7 співробітників поліції, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

До поліції доставили більше сотні людей, які, за інформацією силовиків, чинили їм опір. Пізніше правоохоронці Шевченківського та Печерського райвідділів відпустили всіх активістів. Народний депутат Верховної Ради Єгор Соболєв зазначив, що підозру висунули лише одному ветерану добровольчого батальйону "Донбас" Миколі Чудовському (позивний "Чудо").

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження про можливе перевищення службових повноважень поліцейськими під час подій у наметовому містечку біля Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА