10:54 06.03.2018

Інформаційна база пам'яток культурної спадщини Києва повністю запрацює до кінця року - КМДА

2 хв читати
Інформаційна база пам'яток культурної спадщини Києва повністю запрацює до кінця року - КМДА

Інформаційна база пам'яток культурної спадщини міста Києва повністю запрацює вже до кінця 2018 року, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Управління охорони культурної спадщини активно працює над наповненням цієї бази і планує завершити наповнення вже до кінця поточного року", - повідомив у понеділок заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Він наголосив, що база дуже об'ємна інформаційно і включатиме низку розділів, серед яких: місцезнаходження об'єкта, охоронний номер, категорія об'єкта (пам'ятка історії, ландшафту, мистецтва, містобудування, архітектури тощо), технічний стан, статус об'єкта та форма власності і власник (якщо це приватна власність), судові справи (якщо є) тощо. "Тобто кожен охочий без зусиль зможе перевірити будь-яку пам'ятку в Києві, дізнатися про її статус", - сказав О.Резніков.

Він також повідомив, що КМДА спільно з профільним комітетом Верховної Ради працює над змінами до чинного охоронного законодавства.

"Певен, що в багатьох українських містах влада стикалася з ситуацією, коли недобросовісний власник пам'ятки доводить її до руйнації або умисно, або через відсутність коштів для реставрації. На жаль, чинне законодавство не дає можливості викупити або примусово повернути будівлю в комунальну власність. Закон нам каже: пам'ятка може бути передана виключно в державну власність. Із депутатами профільного комітету, зокрема, з його головою Миколою Княжицьким, ми досить результативно попрацювали і вже майже завершили роботу над змінами, які регламентують можливість відчуження пам'ятки саме на користь місцевих громад", - додав О.Резніков.

Він розповів, що мер Віталій Кличко вже надав відповідне доручення про створення окремого фонду, кошти якого можуть бути спрямовані на викуп пам'яток із приватної власності в комунальну.

"Розпочата й робота над відповідним проектом рішення Київради", - резюмував заступник голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА