08:44 07.03.2018

Глава МЗС Естонії закликав США і ЄС бути готовими до запобігання загрозам від Росії

2 хв читати
Глава МЗС Естонії закликав США і ЄС бути готовими до запобігання загрозам від Росії

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер (Sven Mikser) під час візиту в США закликав НАТО до посилення заходів стримування Росії.

"Порушення загальноприйнятих принципів міжнародного права і прийнятих на себе зобов'язань з боку Росії вимагає посилення заходів стримування не тільки в державах Балтії, а й в НАТО в цілому", - заявив С.Міксер на зустрічі міністрів закордонних справ країн Балтії з головою комітету з міжнародних справ палати представників Едвардом Ройсом (Edward Royce) і членами комітету, повідомили в середу "Інтерфаксу" в прес-службі МЗС Естонії.

За його словами, "Ми, як і Сполучені штати Америки, завжди вважали, що і європейські союзники повинні збільшити свої оборонні витрати і це питання напевно буде розглянуто на липневому саміті НАТО в Брюсселі".

Глава МЗС Естонії закликав як Європейський союз, так і США бути готовими до запобігання загрози, яка йде від Росії. "Для держав Балтії гібридні загрози і ворожа пропаганда не нове явище, але на сьогодні Росія значно розширила фронт своєї інформаційної війни. Важливо, щоб все суспільство знало про загрози, і було готове розпізнавати неправдиву інформацію" - вважає С.Міксер.

"Ми повинні також усвідомити діяльність Росії, метою якої є розкол наших суспільств і створення невіри щодо наших демократичних інститутів" - сказав глава МЗС, вказавши на втручання Росії у вибори, як в державах Європи, так і в США.

Члени комітету палати представників подякували держави Балтії за їх внесок в боротьбу з тероризмом.

С.Міксер підтвердив прихильність Естонії цій діяльності: "Успіх з терористичними угрупованнями можливий тільки в умовах тісного міжнародного співробітництва. Естонія готова брати активну участь у роботі коаліції проти ІДІЛ," запевнив він.

Глави МЗС країн Балтії зустрілися також з головою комітету з міжнародних справ сенату США Бобом Коркером (Bob Corker) і його заступником Бобом Менендесом (Robert Menendez), з якими обговорили продовження санкцій проти Росії і питання, пов'язані з гібридними погрозами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА