20:26 07.03.2018

Суд відпустив харківського соратника Медведчука на поруки, прокуратура готує апеляцію

3 хв читати
Суд відпустив харківського соратника Медведчука на поруки, прокуратура готує апеляцію

Київський районний суд м.Харкова в середу обрав запобіжний захід голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику у вигляді звільнення на поруки народного депутата.

"Суд відмовив слідчому, який клопотав про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і задовольнив заяву народного депутата Німченка Василя Івановича про взяття Лесика на поруки", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат А.Лесика Дмитро Тихоненков.

У прес-службі прокуратури Харківської області агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що на визначення слідчого судді буде подана апеляція. "Ми готуємо апеляцію", - сказали в прес-службі.

Як повідомлялося, 5 березня 2018 року А.Лесик заявив, що йому хочуть обрати запобіжний захід у новій справі - про опір працівникові СБУ і нанесенні йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. Він також опублікував в Facebook копію першої та останньої сторінки клопотання про обрання запобіжного заходу, з якого випливає, що його хочуть взяти під варту без можливості внесення застави.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна підтвердили, що А.Лесику хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

"Своїми умисними протиправними і злочинними діями Лесик зробив в ідеальній сукупності кримінальні провопорушення-злочини, передбачені ч.2 ст.342 та ч.ст.345 КК України, тобто опір працівнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків", - сказали в прес-службі прокуратури.

Як повідомлялося, раніше А.Лесику було оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, будучи депутатом Харківської міськради, А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

15 грудня 2017р. А.Лесик був затриманий співробітниками СБУ в Луганській області і доставлений до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. У той же день Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року апеляційний суд області скоротив його термін до 2 березня.1 березня 2018 року суд в ході підготовчого засідання вирішив повернути обвинувальний акт у прокуратуру і відмовив в обранні А.Лесику запобіжного заходу. У той же день він був звільнений з-під варти.

17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата Андрія Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - "проти".

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді. 26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесик обирався депутатом Харківської міськради 6 скликання від партії "Трудова Україна" та 7 скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Харківський мер Геннадій Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталася низка сутичок через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА