11:43 10.03.2018

Побиття нардепа Левченка кваліфіковано як "насильство щодо державного діяча"

2 хв читати
Побиття нардепа Левченка кваліфіковано як "насильство щодо державного діяча"

Інцидент між народним депутатом України (позафракційним) Юрієм Левченком та групою осіб, який стався 9 березня під час демонтажу гаражів на вул. Половецькій у Шевченківському районі Києва, буде розслідуватися за статтею "насильство щодо державного діяча", повідомляє прокуратура м. Києва.

"Відповідні відомості внесені до ЄДРД за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча", – йдеться в повідомленні прокуратури на сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

Крім того, за інформацією прокуратури, у зв'язку із сутичками, які сталися під час демонтажу гаражів на вул. Половецькій, розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

У рамках розслідування проводяться всі необхідні слідчі дії.

Як повідомлялося, 9 березня депутат Київради Святослав Кутняк на сторінці у Фейсбук повідомив, що невідомі побили народного депутата, члена політради ВО "Свобода" Ю.Левченка на акції проти незаконної забудови на Татарці в Києві. За його даними, нардепа побили до знепритомнення, а також кілька разів бризнули в очі з балончика. Ю.Левченко госпіталізований.

За інформацією відділу комунікації поліції Києва, інцидент стався під час демонтажу незаконних гаражів на вул. Половецькій у Шевченківському районі. "Наряди поліції встановили, що працівники благоустрою, згідно з приписом, проводили демонтаж гаражів. На місце прибули народний депутат Юрій Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку із горючою сумішшю. В результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці", – йдеться в повідомленні поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА