13:09 12.03.2018

Лондон приготувався офіційно звинуватити Москву в отруєнні екс-полковника ГРУ

1 хв читати
Лондон приготувався офіційно звинуватити Москву в отруєнні екс-полковника ГРУ

 Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей "близька до того, щоб висунути Росії офіційні звинувачення" в спробі отруїти нервово-паралітичною речовиною екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, пише в понеділок Times.

У першій половині дня в Лондоні відбудеться засідання ради національної безпеки, на якому главі уряду повідомлять про останні результати розслідування інциденту в Солсбері. За інформацією видання, поліція і розвідка готові надати прем'єру докази того, що за замахом на вбивство Скрипаля стоїть Росія.

Одразу після цього Мей може виступити з офіційною заявою, в якій покладе на Москву відповідальність за атаку в Солсбері. Вона готова застосувати санкції аж до висилки російських дипломатів і відмови у в'їзних візах людям, близьким до російського керівництва, пише Times.

5 березня поліція Солсбері оголосила про те, що поруч з одним з міських торгових центрів через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі - у критичному стані.

Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ в 2010 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА