18:54 12.03.2018

Гройсман просить правоохоронців перевірити заяви Ляшка щодо 4G-тендерів

2 хв читати
Гройсман просить правоохоронців перевірити заяви Ляшка щодо 4G-тендерів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив правоохоронним органам ретельно перевірити озвучену лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком інформацію щодо результатів тендеру на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G.

"Сьогодні лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко оприлюднив заяву про те, що відкритий конкурс з продажу ліцензій на стандарт мобільного зв'язку 4G міг відбутися непрозоро, а вартість виданих ліцензій могла б бути значно вищою. Відповідальною за проведення відкритого конкурсу є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, орган, незалежний від уряду. Але уряд не може не відреагувати на заяву про можливу шкоду, заподіяну державі", - написав прем'єр на сторінці у Facebook.

Він додав: "Тому я звернувся до правоохоронних органів провести ретельну перевірку всіх фактів".

Раніше в понеділок О.Ляшко оприлюднив на засіданні погоджувальної ради парламенту позицію фракції з вимогою скасувати результати тендеру на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G у діапазоні 1800 МГц і виставити ліцензії на повторні торги.

"Ми підрахували: український бюджет у результаті заниження в 15 разів за стартову ціну на продаж 4G частот, втратив 15 млрд грн. У мене питання до президента України - де $550 млн, які у вас під носом провели повз державний бюджет? У мене запитання до НАБУ - де ваша боротьба з корупцією?", - запитав лідер фракції.

Він наголосив, що Радикальна партія вимагає від НАБУ, від Генеральної прокуратури України, від прем'єр-міністра скасувати результати тендеру на отримання 4G-ліцензій мобільними операторами і виставити ліцензії на повторний тендер.

Як повідомлялося, велика трійка українських мобільних операторів 6 березня взяла на себе зобов'язання заплатити 5,434 млрд грн у діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них мобільний зв'язок четвертого покоління (4G).

Велика трійка українських мобільних операторів прогнозує запуск технології 4G у діапазоні 1800 МГц у липні поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА