21:06 12.03.2018

Прокуратура вимагає взяти під варту харківського соратника Медведчука Лесика

3 хв читати
Прокуратура вимагає взяти під варту харківського соратника Медведчука Лесика

Прокуратура Харківської області подала апеляцію на запобіжний захід щодо голови Харківського територіального ради руху "Український вибір - Право народу" Андрія Лесика, підозрюваного в опорі працівникові СБУ і заданні йому легких тілесних ушкоджень.

"Ми сьогодні подали апеляцію. Вимагаємо обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 5 березня А.Лесик заявив, що йому хочуть обрати запобіжний захід у новій справі - про опір працівникові СБУ і завданні йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. Він також опублікував у Facebook копію першої та останньої сторінки клопотання про обрання запобіжного заходу, з якого випливає, що його хочуть узяти під варту без можливості внесення застави.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що А.Лесик хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

"Своїми умисними протиправними і злочинними діями Лесик скоїв в ідеальній сукупності кримінальні провопорушення-злочини, передбачені ч.2 ст.342 та ч.ст.345 КК України, тобто опір працівника правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків", - сказали в прес-службі прокуратури.

7 березня Київський райсуд Харкова відпустив А.Лесика на поруки народного депутата Василя Німченка (фракція "Опозиційний блок").

Раніше А.Лесику було оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, у статусі депутата Харківської міськради, А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

15 грудня 2017 року А.Лесика затримали співробітники СБУ в Луганській області і доправили до Київського районного суду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того ж дня Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого Управління СБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року Апеляційний суд області скоротив його термін до 2 березня. 1 березня 2018 року суд на підготовчому засіданні вирішив повернути обвинувальний акт до прокуратури та відмовив в обранні А.Лесику запобіжного заходу. Того ж дня його звільненили з-під варти.

17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата Андрія Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - "проти".

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді. 26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика було обрано депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VIІ скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Харківський мер Геннадій Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові відбулися сутички стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщині-матері покладав А.Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку у нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА