17:15 13.03.2018

ВР підтримала збільшення до двох років терміну переробки імпорту, ввезеного в Україну для потреб Суднопрому

1 хв читати
ВР підтримала збільшення до двох років терміну переробки імпорту, ввезеного в Україну для потреб Суднопрому

Верховна Рада схвалила збільшення до 730 днів терміну переробки товарів, що ввозяться на митну територію України за зовнішньоекономічними договорами товарів для потреб підприємств суднобудівної галузі.

Відповідний законопроект N6475 "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо збереження та розвитку вітчизняної суднобудівної галузі) прийнятий в цілому і за основу на засіданні Верховної Ради у вівторок 250 голосами.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, необхідність прийняття законопроекту обумовлена особливостями виробничих процесів в суднобудівній галузі при будівництві, ремонті та модернізації суден: зараз термін переробки товарів, що ввозяться підприємствами Суднопрому на підставі зовнішньоекономічних договорів, становить 365 днів, чого вкрай недостатньо з урахуванням тривалості процесу переробки товарів, що виключає своєчасне виконання умов і термінів зовнішньоекономічних договорів.

З огляду на неврахування чинного митного законодавства реальних строків переробки товарів для потреб суднобудівної галузі (двигуни, пожежні насоси і т.д.), вартість судів, вироблених вітчизняними суднобудівними заводами, а також тих, які на ремонті в судноремзаводах, істотно зростає і знижує конкурентоспроможність продукції галузі на світовому ринку, зазначено в документі.

За оцінками авторів законопроекту, збільшення до двох років терміну переробки ввезеного в Україну для потреб галузі імпорту буде сприяти розвитку українського Суднопрому та реалізації його експортного потенціалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА