20:34 14.03.2018

Рішення щодо створення міністерства ветеранів будуть проходити громадську експертизу

2 хв читати
Рішення щодо створення міністерства ветеранів будуть проходити громадську експертизу

Усі рішення щодо створення міністерства у справах ветеранів будуть публічними і проходитимуть громадську експертизу, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко", голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"Процес створення міністерства у справах ветеранів буде публічним, відкритим і прозорим. Саме такий підхід забезпечить ефективність і якість новоствореного міністерства. Тому сьогодні на комітеті було прийнято рішення про створення робочої групи з питань освіти міністерства України у справах ветеранів. До цієї робочої групи повинні увійти представники Кабінету міністрів, громадських організацій, волонтери та експерти", - сказав Третьяков під час засідання комітету в середу.

Як повідомляється на офіційному сайті партії БПП, голова комітету підкреслив, що до обговорення всіх важливих рішень будуть залучати максимально широке коло експертів, волонтерів та ветеранів. "Особливо нам важлива думка і бачення людей, для яких і створюється це міністерство. Наголошую - всі наші рішення будуть проходити громадську експертизу", - сказав парламентарій.

Він також повідомив, що американські колеги висловили готовність допомагати і сприяти українській стороні в створенні нового відомства. "Для нас буде корисним саме американський досвід при створенні цієї установи, адже США мають найефективнішу систему соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій", - сказав Третьяков.

Як повідомлялося, 27 лютого Верховна Рада запропонувала Кабінету міністрів України створити Міністерство у справах ветеранів.

Перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Ігор Мальцев допускає запуск Міністерства у справах ветеранів в IV кварталі 2018 року. За його словами, в 2017 році проходили консультації з громадськими ветеранськими організаціями щодо створення відповідного міністерства, за результатами яких пропозиції були передані в Міністерство соціальної політики та безпосередньо до Кабінету міністрів. Він підкреслив, що для запуску міністерства необхідно пройти низку формальних процедур: створення нормативної бази, проведення конкурсів, затвердження положень.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА