21:22 14.03.2018

Коломойський заперечує наявність "незалежного розслідування Kroll"

3 хв читати
Коломойський заперечує наявність "незалежного розслідування Kroll"

Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку Ігор Коломойський вважає розслідування компанії Kroll бездоказовим.

"Багатомісячне "незалежне розслідування" компанії Kroll втілилося в презентацію, обсягом сім сторінок, оформлену на бланку Національного банку України, а не компанії-виконавця, і не підтверджено ні належним чином складеним звітом, ні будь-якими доказами", - таку позицію І. Коломойського передав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат бізнесмена, Ігор Барсученко.

Екс-власник ПриватБанк зазначає, що за результатами такого "незалежного розслідування" ніхто не взяв на себе відповідальність, оскільки оприлюднений документ не містить підпису будь-якої особи - ні представників Kroll, ні службових осіб НБУ.

"Таким чином, не існує "незалежного розслідування компанії Kroll", а висновки, оприлюднені Нацбанком, є завідомо недостовірною інформації, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію І. Коломойського, в зв'язку з чим вживаються заходи із судового захисту", - заявив бізнесмен.

Він аргументує свою позицію прикладом роботи Kroll у Молдові, за підсумками якої на сайті Нацбанку цієї країни було розміщено 57-сторінковий документ, оформлений на бланку компанії Kroll, що надає можливість визначити її як виконавця звіту і виконаний її співробітниками обсяг робіт.

Коломойський також повідомив, що направив запит до НБУ, у відповідь на який отримав інформацію, що результатами розслідування компанії Kroll щодо ПриватБанку є лише презентація, оприлюднена на сайту Нацбанку.

Як повідомлялося, на брифінгу в Нацбанку в середині січня було оголошено, що Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у $5,5 млрд.

На брифінгу був присутній представник Kroll, а Нацбанк підкріпив свою заяву презентацією.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Раніше ці компанії фігурували у постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, згідно з якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

Згідно з постановами суду, посадові особи ПриватБанку видали кредити у сумі від $18 млн до $73 млн 42 підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар. Після цього компанії уклали угоди (здійснивши 100-відсоткову передоплату) з метою отримання товарів, перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів: Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd., Milbert Ventures Inc.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА