07:47 15.03.2018

Працівники "ArcelorMittal Кривий Ріг" на мітингу зажадали підвищення зарплат до EUR1000 з 1 квітня

3 хв читати
Працівники "ArcelorMittal Кривий Ріг" на мітингу зажадали підвищення зарплат до EUR1000 з 1 квітня

Представники трудового колективу ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг"(Дніпропетровська обл.) на проведеному в середу мітингу зажадали від власника підприємства, зокрема, підвищення середньої заробітної плати до EUR1000 в гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року.

Згідно з резолюцією мітингу, оприлюдненою профспілковим тижневиком "Разом-Профінфо" первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ППО ПМГУ) ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", серед інших вимог - забезпечення безпечних умов праці для всіх працівників підприємства.

"Провести комплексні експертні обстеження державною організацією всіх будівель, споруд, обладнання та механізмів підприємства відповідно до затвердженого графіка. Розробити комплексний план заходів щодо обстеження та оцінки всіх перекриттів, покрівель і споруд ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг". У разі виявлення невідповідностей адміністрації підприємства розробити заходи щодо їх усунення з конкретними термінами їх виконання", - йдеться в резолюції мітингу.

Також від адміністрації вимагають у строк до 1 квітня поточного року провести експертне обстеження державною організацією всіх будівель і споруд конвертерного цеху і надати звіт про результати перевірки трудовому колективу конвертерного цеху і профспілковим організаціям, що діють на підприємстві. Негайно провести капремонт конструкцій перекриття покрівлі блоку №2 конвертерного цеху.

"Припинити політику скорочення робочих місць і зниження чисельності на підприємстві, а також виведення персоналу підприємства в аутсорсинг. Привести санітарно-побутові приміщення у відповідність з державними будівельними нормами. Припинити антисоціальну і антипрофспілкову політику адміністрації, а осіб, винних в її проведенні, звільнити з підприємства", - резюмується в вимогах представників трудового колективу.

Як повідомила раніше агентству "Інтерфакс-Україна" юрист профкому первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ППО ПМГУ) "ArcelorMittal Кривий Ріг", резолюція мітингу буде передана в адміністрацію підприємства, зазначивши, що до мітингувальників ніхто з представників адміністрації не вийшов.

Також повідомлялося, що спільний представницький орган профорганізацій ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" ухвалив рішення про проведення мітингу 14 березня, закликавши працівників підприємства підтримати ініціативу і вийти на мітинг на захист своїх прав.

Раніше низка профспілкових організацій виступали за підвищення зарплати на "ArcelorMittal Кривий Ріг" до EUR1000, погрожуючи страйками і проводячи нечисленні протестні акції.

У свою чергу, генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон на явочному рапорті для керівників підрозділів комбінату 7 березня заявив про намір підвищити зарплати працівникам у рамках щорічного їх перегляду. При цьому прес-служба уточнила, що "в будь-якому випадку зростання зарплати буде здійснено з урахуванням українського ринку праці, інфляції, власних витрат на виробництво, собівартості продукції, прогнозів цін на світових ринках металопродукції та інших факторів, які вимагають аналізу і прийняття зваженого рішення" .

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в " ArcelorMittal Кривий Ріг ".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА