12:27 15.03.2018

Генпрокурор анонсував відкриття справи щодо тендера на зв'язок 4G

2 хв читати
Генпрокурор анонсував відкриття справи щодо тендера на зв'язок 4G

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє розібратися з проведенням тендера на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G.

"Ми зареєструємо кримінальне провадження за цим фактом і ретельно все вивчимо. Якщо будуть ознаки, що державний бюджет недоотримав кошти, ми, безумовно, будемо діяти згідно з чинним законодавством", - повідомив Ю.Луценко на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.

Він озвучив свою персональну позицію з питання проведення тендера. "Вважаю неправильним цей тендер і тому, що в умовах тендера не була виключена можливість участі в ньому юридичних осіб з частиною російського капіталу з країною-агресором", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що передусім думає про безпеку українських військовослужбовців, які, "на жаль, користуються мобільним зв'язком під тотальним контролем, можливим доступом з Москви".

Ю.Луценко підтвердив, що напередодні отримав звернення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, який ставить під сумнів законність проведення тендера. За словами генпрокурора, під час підготовки тендера його стартова ціна була значно вищою, ніж була встановлена під час його проведення.

"Однак, наскільки мені попередньо відомо, ми це, звичайно, з'ясуємо, подальша ціна, отримана на аукціоні, перевищила передбачений поріг... Якщо це так, то ми навряд чи знайдемо можливість (підстави - ІФ) кримінального правопорушення", - сказав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, "велика трійка" українських мобільних операторів 6 березня взяла на себе зобов'язання сплатити 5,434 млрд грн в діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них мобільний зв'язок четвертого покоління (4G).

"Велика трійка" українських мобільних операторів прогнозує запуск технології 4G в діапазоні 1800 МГц в липні поточного року.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради парламенту 12 березня оприлюднив позицію фракції з вимогою скасувати результати тендера на отриманні операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G в діапазоні 1800 МГц і виставити ліцензії на повторні торги.

"Ми підрахували: український бюджет в результаті заниження в 15 разів за стартову ціну на продаж 4G частот втратив 15 млрд грн. У мене питання до президента України: де $550 млн, які у вас під носом провели повз державний бюджет? У мене питання до НАБУ: де ваша боротьба з корупцією?" – запитував лідер фракції.

Він підкреслив, що Радикальна партія вимагає від НАБУ, Генеральної прокуратури України, прем'єр-міністра скасувати результати тендера на отримання 4G-ліцензій мобільними операторами і виставити ліцензії на повторний тендер.

Того ж дня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив правоохоронцям ретельно перевірити озвучену О.Ляшком інформацію щодо результатів тендера на отримання операторами мобільного зв'язку ліцензій на право розгорнути мобільний зв'язок стандарту 4G.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА