19:30 15.03.2018

"Укртелеком" заявляє про держзаборгованість у 190 млн грн із надання послуг зв'язку пільговикам

2 хв читати
"Укртелеком" заявляє про держзаборгованість у 190 млн грн із надання послуг зв'язку пільговикам

ПАТ "Укртелеком" заявляє про отримання майже 190 млн грн збитку від надання послуг пільговим категоріям абонентів на початок 2018 року і вважає запровадження монетизації пільг на фіксований зв'язок можливим вирішенням проблеми зростання заборгованості держави перед оператором, йдеться в повідомленні оператора.

"Станом на початок 2018 року заборгованість держави за надані "Укртелекомом" послуги пільговим категоріям абонентів сягнула майже 190 млн грн. Протягом останніх років ця цифра постійно зростає. Якщо на кінець 2015 року заборгованість становила 39 млн грн, то вже у 2016 році - 168 млн грн", - йдеться в повідомленні компанії.

За даними оператора, відповідно до законодавства України, "Укртелеком" забезпечує зв'язком майже 500 тис. громадян пільгових категорій, при цьому часто не отримуючи відшкодування з місцевих бюджетів за надання цих послуг.

"Компанія стала заручником ситуації, коли кілька років тому змінилося фінансування витрат за надані телекомпослуги громадянам, які мають пільги від держави, - з державного бюджету до місцевих бюджетів. Така ситуація вимагає стратегічного рішення на державному рівні. Нещодавнє рішення уряду щодо зміни моделі соціального забезпечення пільг на проїзд, сподіваємося, продемонструє позитивний результат. Аналогічний підхід можна буде застосувати і у галузі зв'язку", - наведено в повідомленні ПАТ слова директора з корпоративних відносин "Укртелекому" Івана Коломойця.

Оператор наголошує, що модель монетизації державного соціального забезпечення широко поширена у світі і може бути застосована в різних галузях в Україні.

Як повідомлялося, "Укртелеком" у 2017 році збільшив чистий прибуток на 46,7% – до 867 млн грн, чистий дохід 1,7%, до 6,654 млрд грн, а показник EBITDA оператора за рік зріс на 4,9% - до 1,867 млн грн

"Укртелеком" є найбільшим оператором фіксованого зв'язку в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА