19:35 15.03.2018

Топ-менеджера Ощадбанку викрили в розкраданні понад 16 млн грн, його взяли під домашній арешт

1 хв читати
Топ-менеджера Ощадбанку викрили в розкраданні понад 16 млн грн, його взяли під домашній арешт

Працівники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою викрили топ-менеджера Ощадбанку (Київ) у розкраданні грошей державної установи, він завдав збитків на 16,7 млн грн.

Як повідомив прес-центр СБУ, нині зловмисник перебуває під домашнім арештом.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовець систематично здійснював незаконні оборудки з облігаціями внутрішньої державної позики, які належали Ощадбанку. За висновком експертизи, через його дії державному банку завдано збитків у сумі 16,7 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Банкіру повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з цілодобовим носінням електронного браслета.

Досудове слідство триває.

Як зазначено в повідомленні прес-служби Ощадбанку, запобіжний захід за рішенням суду застосовано до керівника одного з департаментів банку.

"За наявною у банку інформацією, вказані обставини стосуються операцій, що проводились у період до 2014 року. Банком отримано відповідні документи, рішення суду буде виконане належним чином. Співробітника відсторонено від виконання службових обов'язків. Банк працює в стандартному режимі", - запевнили в прес-службі Ощадбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА