20:06 15.03.2018

Винні в сутичках на Татарці мають понести відповідальність

3 хв читати
Винні в сутичках на Татарці мають понести відповідальність

Правоохоронні органи мають усебічно розслідувати сутички на земельній ділянці на Татарці в Києві, під час яких постраждав позафракційний народний депутат, член партії "Свобода" Юрій Левченко, і всі винні мають понести покарання, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Я переконаний, правоохоронні органи, які порушили справу, повинні розслідувати її всебічно та відкрито. І чому та хто побив депутата. І що робили та які дії чинили на майданчику депутати. Хто жбурляв пляшки із запальною сумішшю та хто кого бив", - наводить слова В.Кличка персональний сайт політика в четвер.

Мер Києва зазначив, що громадськість та ЗМІ мають бути поінформовані про хід розслідування та з'ясовані під час розслідування деталі події. "А всі без виключення винні у безладах мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначив В.Кличко.

Водночас він закликав припинити всі спекуляції щодо земельної ділянки, на якій сталися сутички. За словами В.Кличка, ця земельна ділянка була надана понад десять років тому в оренду торговому представництву Таджикистану на основі міждержавної угоди.

Крім того, як додав мер Києва, рік тому Київрада продовжила договір оренди, а гаражі, які стоять на цій землі, розміщені там незаконно. "І в мене питання: що там захищали депутати? Не треба чинити провокацій!", - зазначив мер Києва.

Він також назвав безвідповідальними і сьогоднішні дії фракції "Свобода", депутати якої заблокували засідання Київради.

В.Кличко закликав депутатів Київради працювати в інтересах Києва та киян, а не влаштовувати безлади. "Не це потрібно людям, а конкретні справи і втілені зміни. А депутати повинні працювати, а не влаштовувати шоу, зриваючи сесію", - зазначив В.Кличко.

Як повідомлялося, 9 березня 2018 року депутат Київради Святослав Кутняк на сторінці у Facebook повідомив, що невідомі побили народного депутата, члена політради ВО "Свобода" Ю.Левченка на акції проти незаконної забудови на Татарці в Києві. За його даними, нардепа побили до втрати свідомості, а також кілька разів бризнули в очі з балончика. Ю.Левченка госпіталізували.

За інформацією відділу комунікації поліції Києва, інцидент стався під час демонтажу незаконних гаражів на вул. Половецькій у Шевченківському районі. "Наряди поліції встановили, що працівники благоустрою, відповідно до припису, здійснювали демонтаж гаражів. На місце прибули народний депутат Юрій Левченко та депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку із займистою сумішшю. У результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці", - йдеться в повідомленні поліції.

Інцидент між Ю.Левченком і групою осіб, який стався 9 березня під час демонтажу гаражів на вул. Половецькій, розслідують за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство стосовно державного або громадського діяча).

Крім того, за інформацією прокуратури, у зв'язку із сутичками, які сталися під час демонтажу гаражів на вул. Половецькій, розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА