13:25 16.03.2018

Серед постраждалих під час аварії на канатці в грузинському Гудаурі семеро іноземців, зокрема двоє громадян України

2 хв читати
Серед постраждалих під час аварії на канатці в грузинському Гудаурі семеро іноземців, зокрема двоє громадян України

Унаслідок аварії, що сталася в п'ятницю на канатній дорозі в Гудаурі, ушкодження різного ступеня дістали восьмеро осіб, яких одразу ж були доправили до місцевої клініки невідкладної допомоги, повідомив в ефірі телеканалу "Імеді" міністр праці, охорони здоров'я та соціального захисту Грузії Давид Сергієнко.

"На щастя, ніхто не загинув і немає важких ушкоджень. Два пацієнта вимагають особливої уваги - це громадянин України, в якого зламано руку і рани на голові, другий пацієнт зі Швеції - вагітна жінка, у якої болі у спині", - сказав Д. Сергієнко.

За словами міністра, цих двох пацієнтів найближчим часом на реанімобілі доправлять до Тбілісі.

Серед постраждалих, які наразі залишаються в клініці, четверо громадян Росії, двоє громадян України, один громадянин Швеції та один громадянин Грузії.

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку Грузії, "Компанія розвитку гірських курортів" вже зв'язалася з компанією "Доппельмайер" (Doppelmayr), яка виробляє ці канатні дороги, щоб відбулося негайне реагування на факт, і щоб вони прислали експертів для встановлення причини аварії. При цьому наголошується, що компанія готова відшкодувати всі витрати на лікування потерпілих.

Повідомляється також, що до Гудаурі вже виїхав перший віце-прем'єр, міністр економіки та сталого розвитку Грузії Дмитро Кумсішвілі, який на місці ознайомиться з ситуацією.

Тим часом, в компанії "Енерго про-Джорж" спростували інформацію про те, що аварія на канатці могла бути зумовлена відключенням електроенергії, там заявили журналістам, що на курорті Гудаурі "жодного аварійного відключення електроенергії або зміни параметрів напруги не було".

У зв'язку з подією, МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".

Раніше повідомлялося, що понад десять людей постраждали в Гудаурі, де аварійно вийшла з ладу канатна дорога.

Гудаурі є одним з найпопулярніших гірськолижних курортів Грузії. Він розташований на висоті понад 2 тис. метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах становить 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей та любителів, але є траси і для професіоналів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА