19:14 16.03.2018

Прем'єр Грузії очікує прибуття міжнародних експертів для вивчення причин надзвичайної ситуації на гірськолижному курорті

2 хв читати
Прем'єр Грузії очікує прибуття міжнародних експертів для вивчення причин надзвичайної ситуації на гірськолижному курорті

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив, що буде зроблено все для з’ясування причин аварії, що сталася у п'ятницю на канатній дорозі в Гудаурі, та покарання винних, щоб захистити громадян і туристів, зберегти імідж країни та її гірськолижних курортів.

"Я в постійному режимі отримую інформацію про стан здоров'я постраждалих сьогодні в Гудаурі", - написав Г.Квірікашвілі на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, всі відповідні відомства мобілізовані на надання допомоги постраждалим. "Первинну допомогу їм надали на місці, а кількох людей вертольотом і реанімобілем доправили до Тбілісі, де вони проходять лікування", - пише прем'єр.

При цьому він зазначає, що розпочато слідство, й найближчим часом до Грузії прибуде незалежна міжнародна технічна група, яка "ретельно вивчить ситуацію і дасть об'єктивний висновок, після чого найсуворішу відповідальність буде покладено на всіх, чию провину буде доведено".

Раніше повідомлялося, що внаслідок аварії на канатній дорозі в Гудаурі постраждали 11 людей - шестеро громадян Росії, четверо громадян України й одна громадянка Швеції.

За попередньою інформацією, причиною аварії стало відключення електроенергії, після чого крісла раптом стрімко почали скочуватися назад і врізалися одне в одне, внаслідок результаті чого люди почали падати з висоти на сніг. Пізніше було озвучено ще одну версію - несправність гальмівної системи канатної дороги.

Водночас у компанії Energo-Pro Georgia спростували інформацію про те, що аварія на канатці могла бути спричинена відключенням електроенергії, там заявили журналістам, що на курорті Гудаурі "ніякого аварійного відключення електроенергії або зміни параметрів напруги не було".

Пізніше заяву енергокомпанії підтвердив керівник Компанії гірських курортів Грузії Олександр Онопрішвілі, за словами якого відключення електроенергії в Гудаурі не було. "Електроенергія відключилася лише на самій канатці. Причина наразі не відома, але всі винні в цьому відповідатимуть", - сказав він журналістам.

У зв'язку з інцидентом МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".

Гудаурі є одним із найпопулярніших гірськолижних курортів Грузії. Він розташований на висоті понад 2 тис. метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах сягає 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей і любителів, але є траси і для професіоналів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА