20:07 16.03.2018

РФ розраховує, що ООН, ОБСЄ дадуть оцінку рішенню Києва не допускати росіян до дипустанов під час виборів

2 хв читати

Москва обурена рішенням влади України не допускати громадян РФ в посольство та генеральні консульства РФ в день виборів президента, і розраховує, що такі дії отримають оцінку ООН і ОБСЄ.

"Подібні дії є безпрецедентними і не вкладаються в загальноприйняті уявлення про цивілізовані країни ... Розраховуємо, що дії Києва отримають принципову оцінку ООН, ОБСЄ та інших авторитетних міжнародних структур", - йдеться в заяві, опублікованій в п'ятницю на сайті МЗС РФ.

"У наявності відкрите втручання в суто внутрішні справи Російської Федерації, що веде до ескалації напруженості і так у досить неблагополучних двосторонніх відносинах", - заявляють в Москві.

"Вжиті кроки суперечать не тільки Віденським конвенціям про дипломатичні і консульські зносини, а й міжнародним правозахисним нормам, зокрема, положенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року", - йдеться в заяві.

"Хотіли б нагадати, що Росія навіть у найскладніші моменти не дозволяла собі такого ставлення до прав громадян України, які знаходяться на території нашої країни , не перешкоджаючи проведенню голосування на українських виборах. В тому числі діючих президента і Верховної ради", - йдеться в заяві.

"Викликають також здивування заклики української сторони не визнавати легітимність майбутніх виборів президента Російської Федерації. Хотіли б підкреслити, що визнання наших виборів київським режимом Росія точно не потребує", - відзначають на Смоленській площі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА