07:00 17.03.2018

Дніпропетровська облрада повернула у власність міст 28 медустанов

2 хв читати
Дніпропетровська облрада повернула у власність міст 28 медустанов

Депутати Дніпропетровської обласної ради на 12-й сесії в п'ятницю ухвалили рішення про передачу 28 медичних установ у власність міст.

У рішенні облради вказано, що в управління Дніпру передано 11 медичних установ, Кривому Рогу - 13, Павлограду та Новомосковську - по 2 лікарні.

Передані лікарні надають медичні послуги виключно жителям свого міста і не перетинаються з третинним рівнем медицини.

Протягом останніх майже 6 років усі лікувальні установи вторинної ланки перебували в комунальній власності територіальної громади області.

"В обласному підпорядкуванні залишаються великі лікарні, які в майбутньому повинні стати центрами госпітальних округів. Ці лікарні будуть і надалі розвиватися, оснащуватися сучасним обладнанням. Саме на них буде покладена місія надання висококваліфікованої медичної допомоги", - прокоментував голова облради Гліб Пригунов.

Крім того, депутати направили понад 139 млн грн на будівництво амбулаторій в сільській місцевості, 22 млн грн - на придбання медичного обладнання для лікарень в селах, 20 млн грн - на придбання медикаментів та витратних матеріалів, в тому числі 10 млн грн - для хворих на цукровий діабет. На щомісячні виплати ВІЛ-інфікованим дітям передбачено близько 1,5 млн грн.

На розвиток інклюзивної освіти, зокрема для створення ресурсних кімнат, депутати передбачили 17 млн ​​грн. На оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів порядку 67,7 млн ​​грн і 14 млн грн на закупівлю шкільних автобусів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА