08:50 17.03.2018

У Словаччині пасажирський потяг зіткнувся з локомотивом, серед постраждалих є діти

2 хв читати
У Словаччині пасажирський потяг зіткнувся з локомотивом, серед постраждалих є діти

Аварія сталася в Братиславському краї, біля станції Пезинок. У поїзді в момент події перебували близько 80 пасажирів, щонайменше 18 з них отримали поранення.

Поблизу станції словацького міста Пезинок в Братиславському краї зіткнулися пасажирський потяг і локомотив. Про це з посиланням на главу залізничної компанії Словаччини Філіпа Глибоцького повідомляє TASR.

За даними співрозмовника агентства, пасажирський потяг на момент події прямував з міста Малацкі в Леопольдов. У ньому знаходилося близько 80 пасажирів. Інцидент, як розповів Глибоцькому, стався близько 18:30 за місцевим часом 16 березня. Винуватцем зіткнення він назвав керуючого локомотивом. Саме він, за його даними, в'їхав в потяг.

Унаслідок аварії, як уточнив глава словацької залізничної компанії, постраждали щонайменше 18 осіб, в тому числі водій локомотива і одна дитина. З них 15 пасажирів отримали легкі поранення - в основному різні удари і переломи, ще троє зараз перебувають в стані середньої тяжкості, уточнив він. "За нашими попередніми даними, життю пасажирів, які перебували в поїзді, нічого не загрожує. Тим, хто отримав поранення надають медичну допомогу, решта пасажирів знаходяться на шляху туди, де їм допоможуть дістатися до пункту призначення", - додав Глибоцький.

На місце події, як зауважує TASR, також прибув міністр транспорту Словаччини Арпад Оршек. "Слава богу, що ніхто не загинув", - оголосив він, зауваживши, що зіткнення, "на щастя", відбулося, коли обидва транспортні засоби рухалися не на повній швидкості. Версію про те, що аварія трапилася через те, що не спрацювала "сигналізаційна система", яка повинна попереджувати локомотив про наближення пасажирського складу, глава відомства не підтвердив. "Я не хочу розмірковувати про це. Це має розслідуватися слідчою комісією", - додав він.

На даний момент на місці аварії працюють рятувальники і слідчі. Рух поїздів в обох напрямках на ділянці біля станції Пезинок тимчасово припинено, відзначає TASR.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА