07:48 18.03.2018

Кіберполіція викрила ОЗУ, яке займалося створенням сайтів для продажу неіснуючих автозапчастин

2 хв читати
Кіберполіція викрила ОЗУ, яке займалося створенням сайтів для продажу неіснуючих автозапчастин

Кіберполіція викрила злочинну групу, яка створювала сайти для продажу неіснуючих автозапчастин, повідомили в Київському управлінні Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"Зловмисники пропонували користувачам мережі купити автозапчастини за зниженою ціною, а після 100% передоплати за товар, зникали. Обманюючи таким чином своїх клієнтів, шахраї щодня отримували прибуток від 20 до 30 тис. грн. За даним фактом розпочато більше десятка кримінальних проваджень. Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції та слідчого управління поліції Черкаської Національної поліції України викрили злочинну групу, учасники якої шахрайським шляхом обманювали українців", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

Оперативники Черкаського відділу кіберполіції встановили, що група складалася з шести учасників та діяла на території всієї країни починаючи з 2016 року. Для здійснення своєї злочинної діяльності вони створили кілька сайтів з продажу автозапчастин. Рекламу своєї діяльності розміщували на відомих Інтернет майданчиках. Щомісяця, тільки на просування свого "продукту" вони витрачали близько 50 тис. грн.

"Для конспірації своєї злочинної діяльності кожні два тижні група змінювала місце розташування свого "офісу", переїжджаючи з регіону в регіон. Також, постійно (один раз в 3-4 дня) змінювалися номери телефонів, за якими з ними можна було зв'язатися, і банківські реквізити для оплати товарів. Встановлено, що всі банківські рахунки, які використовували зловмисники, були оформлені на підставних осіб", - сказано в повідомленні.

За фактом скоєння протиправної діяльності поліція почала більш 15 кримінальних проваджень. Усі вони кваліфікуються за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

В їх черговому "офісі" в м.Умань (Черкаська обл.), Правоохоронці провели санкціонований обшук, при якому вилучено комп'ютерне обладнання, понад два десятки мобільних телефонів і зошити з чорновою бухгалтерією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА