21:15 19.03.2018

У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 26 березня

2 хв читати
У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 26 березня

Київський районний суд м. Полтави в понеділок провів чергове засідання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Бліннікова та Євгена Сміцького у зв'язку з нападом і викраденням активістів Євромайдану в 2014 році, на якому вивчив частину речових доказів.

"Сьогодні ми вивчили частину речових доказів. На думку захисту, вони зібрані і оформлені неналежним чином", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко.

Він повідомив також, що на наступному засіданні захист має намір повернутися до питання про завершення допиту свідків обвинувачення.

"У нас ще залишаються свідки обвинувачення (до десяти осіб), яки досі не допитали - прокуратура не забезпечує їхню явку. Якщо прокуратура не забезпечить явки своїх свідків, ми порушимо питання, може, вони відмовляться від цих свідків", - сказав О. Гунченко.

Наступне засідання у справі призначено на 26 березня.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст .27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 р. ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА