08:33 20.03.2018

Ісландія слідом за Великою Британією має намір бойкотувати ЧС-2018

2 хв читати
Ісландія слідом за Великою Британією має намір бойкотувати ЧС-2018

В уряді Ісландії розглядають питання про те, щоб відмовитися від присутності чиновників на заходах і матчах Чемпіонату світу з футболу в Росії. Раніше таке рішення прийняв Лондон, пов'язавши його зі "справою Скрипаля"

В уряді Ісландії розглядають питання про те, щоб на підтримку Великої Британії повністю відмовитися від присутності на матчах і заходах Чемпіонату світу з футболу 2018 року, який відбуватиметься в Росії. Про це з посиланням на міністра закордонних справ країни Гудлаугура Тор Тордарсона повідомляє місцеве видання RÚV.

Повний бойкот чемпіонату ісландським урядом, як пояснив глава зовнішньополітичного відомства, буде означати, що жоден ісландський чиновник не буде присутнім на заходах ЧС-2018. При цьому участь у змаганнях національної чоловічої футбольної команди і присутність на матчах ісландських уболівальників не буде заборонено. Це, за словами Тордарсона, "сумнівів не викликає".

"(Участь у ЧС-2018 для футболістів з Ісландії) - унікальна можливість", - зауважив міністр. Ісландська національна збірна з футболу, як нагадує RÚV, в 2016 році вперше в своїй історії брала участь у фінальній частині континентальної першості - тоді спортсмени вийшли в чвертьфінал чемпіонату Європи. "Дуже важливо, щоб зараз, коли ми викликали до себе такий великий інтерес, ми скористалися цією можливістю", - сказав Гудлаугур Тор Тордарсон.

Обговорення в ісландському уряді можливого бойкоту ЧС-2018, за його даними, пов'язане зі "справою Скрипаля". "Це, звичайно, (в разі схвалення) стане відповіддю на події в Великій Британії», - додав глава відомства, відзначивши, що "це дуже серйозні речі, які пов'язані не тільки з британцями".

Про те, що члени королівської сім'ї Великої Британії, а також британські чиновники не будуть присутні на мундіалі в Росії, стало відомо 14 березня, відповідне оголошення зробила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей. Подібні заходи, за її словами, стали відповіддю на отруєння в Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, якого в Росії засудили за шпигунство на користь Лондона, і його дочки Юлії. Обидва вони були знайдені 4 березня в парку без свідомості. Згодом Мей заявила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яка виготовлялася в СРСР і Росії. Москва твердження про причетність до інциденту відкидає. Реагувати на звинувачення влади Британії в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Росія відмовилася до надання їй певних доказів, а також доступу до матеріалів справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА