17:00 20.03.2018

Слідство розглядає 5 версій у справі про загибель в. о. директора Миколаївського аеропорту Волошина

2 хв читати
Слідство розглядає 5 версій у справі про загибель в. о. директора Миколаївського аеропорту Волошина

Слідчі розглядають п'ять версій у справі про загибель в. о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт", колишнього військового льотчика, ветерана АТО Владислава Волошина.

"Розглядаються п'ять версій вчинення злочину - самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство скоєно у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в. о. директора; самогубство через взаємовідносини у родині; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у ЗСУ та нещасний випадок під час поводження з вогнепальною зброєю", - повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області у вівторок.

У поліції наголосили, що розглядають усі можливі версії, щоб як буде отримано докази на основі проведених експертиз і слідчих дій довести або спростувати кожну з них.

Призначені та проводяться всі необхідні можливі експертизи - судово-медична, комплексна судова експертиза (дактилоскопічна, балістична, хімічна), судово-хімічна, комплексна молекулярно-генетично-вибухотехнічна, психологічно-психіатрична посмертна, імунологічна.

Крім того, встановлено коло осіб, яких допитують і будуть допитувати найближчим часом, тривають слідчі дії.

Головне управління Нацполіції в Миколаївській області наголошує, що розслідування відубвається ретельно та неупереджено.

Нацполіція також повторно звертається до громадян, які можуть мати будь-яку корисну для слідства інформацією, обов'язково повідомити її до Слідчого управління ГУНП у Миколаївській області.

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі вчинив самогубство 29-річний виконувач обов'язків директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошин.

Його терміново госпіталізували, але в лікарні швидкої медичної допомоги він помер від отриманих поранень. За попередніми даними, постріл був зроблений з бойового пістолета ПМ без номерних знаків.

"За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції. Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 КК (умисне вбивство), як того вимагає процедура в таких випадках. Триває слідство.

У січні 2018 року В.Волошин став виконувачем обов’язків директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

У ЗМІ було оприлюднено листування В.Волошина, в якому він говорить про тиск із боку голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки. Проте О.Савченко спростував це і заявив, що чекає на офіційну позицію від компетентних органів.

20 березня народні депутати неформальної групи "УДАР" із фракції "Блоку Петра Порошенка" звернулися до генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ з проханням узяти під особистий контроль розслідування загибелі В.Волошина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА