17:21 20.03.2018

Рада заборонила допуск людей зі зброєю до органів влади, що перебувають під держохороною

2 хв читати
Рада заборонила допуск людей зі зброєю до органів влади, що перебувають під держохороною

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому зміни до законодавства, згідно з якими забороняється проходження зі зброєю, вибухівкою та іншими забороненими предметами до будівлі органів влади, що перебувають під державною охороною.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект закону №8155 про внесення змін до закону про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб на пленарному засіданні у вівторок у першому читанні і в цілому підтримали 263 народних депутата.

Згідно з текстом законопроекту, в будівлі, де працюють Верховна Рада, президент України, Кабінет Міністрів, а також інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускатимуться особи з холодною або вогнепальною зброєю (окрім людей, що здійснюють державну охорону відповідного будівлі), а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами.

Член комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник (фракція "Блок Петра Порошенка") під час виступу зазначив, що комітет рекомендує вилучити з цього переліку отруйні та сильнодіючі речовини.

Законопроект передбачає також, що військовослужбовці Управління державної охорони України при здійсненні держохорони матимуть право не допускати осіб, які мають при собі заборонені предмети, до будівлі

Закон набуде чинності з дня його публікації.

З набуттям чинності розпорядження голови Верховної Ради про забезпечення правового режиму охорони будівель парламенту втратить силу постанова президії Ради, ухвалена в червні 1995 року, про затвердження інструкції щодо забезпечення охорони і захисту адміністративних будівель і службових приміщень парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА