19:34 20.03.2018

Нацполіція України і структура ООН співпрацюватимуть у боротьбі з ОЗУ у сфері наркозлочинності і торгівлі людьми

2 хв читати
Нацполіція України і структура ООН співпрацюватимуть у боротьбі з ОЗУ у сфері наркозлочинності і торгівлі людьми

Національна поліція України та відділ Управління ООН з наркотиків та злочинності (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC) співпрацюватимуть у боротьбі з організованими злочинними угрупованнями (ОЗУ), що діють у сфері наркозлочинності і торгівлі людьми.

Як повідомляє департамент комунікації Нацполіції, ці питання було обговорено у вівторок на зустрічі голови Нацполіції Сергія Князєва і керівника відділу UNODC Тофіка Муршудлу. Зокрема, йшлося про регіональну і міжнародну співпрацю в протидії незаконному обігу наркотиків, зброї, торгівлі людьми та іншим тяжким злочинам, здійснюваним ОЗУ.

Т.Муршудлу зазначив, що саме географічне положення України свідчить про важливість спільної боротьби з транснаціональною злочинністю.

"Серед напрямів, за якими ми працюємо, - розвиток регіонального і міжнародного співробітництва. Сприяємо також створенню структур з обробки та аналізу оперативної інформації та навчаємо особовий склад у цій сфері", - сказав представник ООН.

У свою чергу С.Князєв висловив вдячність міжнародним партнерам за підтримку і зазначив, що боротьба з організованою злочинністю в різних сферах - це питання, над якими українська правоохоронна система активно працює.

"Ви можете бачити в нас партнера за всіма напрямами транснаціональної та регіональної співпраці у боротьбі з організованою злочинністю. Головне - конструктив та результат у нашій спільній роботі", - зазначив голова Нацполіції.

Його заступник Костянтин Бушуєв наголосив, що співробітники Нацполіції за підтримки міжнародних партнерів будують нову модель, зокрема в протидії наркозлочинності та іншим проявам організованої злочинності. За його словами, важливим елементом у цьому є процес навчання особового складу.

"У структурі Національної поліції створено Управління кримінального аналізу. Що ширшим буде поле взаємодії в контексті обміну інформацією з міжнародними організаціями, то більше результатів роботи матимемо і ми, і правоохоронні органи інших країн", - вважає К.Бушуєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА