21:21 20.03.2018

А.Геращенко оприлюднив подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності і затримання Савченко

3 хв читати
А.Геращенко оприлюднив подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності і затримання Савченко

Народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко оприлюднив скан-копії двох текстів постанов Генеральної прокуратури України: про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Надії Савченко та про надання згоди на її затримання.

Обидва документи, датовані 15 березня 2018 року, опубліковані на сторінці А.Геращенко в соцмережі Facebook.

За словами парламентарія, він має намір голосувати за зняття депутатської недоторканності з Н.Савченко, але не голосувати за її затримання і арешт, щоб не "створювати для неї образ жертви", а також оскільки "вважає правильним, щоб генеральний прокурор Юрій Луценко замість подання на арешт Надії Савченко, подав документи на згоду Верховної Ради щодо її примусового обстеження в психіатричній лікарні".

Згідно з оприлюдненими документами, досудове розслідування встановило, що Н.Савченко в період з листопада 2017 року і досьогодніпо здійснила низку тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки і проти громадської безпеки.

В поданні зазначено, що Н.Савченко за невстановлених обставин познайомилася з керівником Всеукраїнської громадської організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, який був знайомий з керівниками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченко та Олександром Тимофєєвим.

"Будучи радикально налаштованою особою, незадоволеною соціально-економічним становищем в Україні і діями керівників центральних органів державної влади, маючи явну неповагу до президента України, до Верховної Ради та уряду України, розділяючи погляди керівників терористичних організацій "ДНР" щодо насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні, .. у невстановлений час, але не пізніше 20.11.2017, у невстановленому місці Савченко Н.В. вступила в змову з Рубаном В.В., Захарченко А.В., Тимофєєвим А.Ю. та іншими невстановленими особами ... стосовно вчинення дій, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні", - йдеться в документі.

В поданні зазначається, що співучасники вирішили реалізувати свій задум шляхом здійснення теракту і посягання на життя державних і громадських діячів, для чого склали поетапний план дій.

Згідно з текстом, теракт передбачав застосування зброї, вчинення вибухів і інших дій, небезпечних для життя і здоров'я людей з метою залякування населення.

"Під час перебування президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, державних і громадських діячів на засіданні Верховної Ради, з використанням мінометів, гранатометів і вогнепальної зброї здійснити обстріл будівель в "урядовому кварталі" Києва (...). Одночасно з цим, з використанням гранат здійснити вибухи всередині будівлі Верховної Ради, а з використанням вогнепальної зброї та вибухових пристроїв вбити вищевказаних державних діячів, які будуть присутніми на засіданні Верховної Ради, а також здійснити вбивство співробітників правоохоронних органів, які вчинятимуть дії щодо припинення терористичного акту", - йдеться в поданні.

Окрім того, за даними правоохоронців, зловмисники планували в нічний час здійснити збройне захоплення будівлі парламенту, "чим перешкодити діяльності Верховної Ради".

"У той же час з використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї і вибухових пристроїв здійснити збройні напади на житло і транспортні засоби державних діячів і керівників політичних партій, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Олександра Турчинова та інших з метою протиправного позбавлення їх життя", - наголошується в поданні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА