14:11 21.03.2018

Керівник фракції "Самопоміч" побоюється, що ситуація навколо НАБУ і САП може призвести до руйнування цих органів

2 хв читати
Керівник фракції "Самопоміч" побоюється, що ситуація навколо НАБУ і САП може призвести до руйнування цих органів

Скандал із можливим встановленням "прослушки" в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького є знеціненням САП і Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і може стати шляхом до руйнування цих органів, вважає голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Те, що відбувається навколо САП і НАБУ, є звичайним знеціненням єдиного органу, який ще залишається загрозою для олігархату", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в середу.

За словами О.Березюка, кожна людина, яка обіймає високу посаду в Україні, має бути готова до того, що стосовно неї ведуть негласні слідчі дії, зокрема прослуховують. Голова фракції зазначив, що не здивований тим, що "прослушка" могла бути встановлена в кабінеті Н.Холодницького.

"Перебуваючи на будь-якій високій посаді, починаючи від президента, генерального прокурора, депутата або керівника такого важливого органу, треба розуміти, що ти живеш в "акваріумі". Я апріорі знаю, що в кімнаті, готелі або навіть навколо багато засобів, які за тобою стежать", - сказав він.

О.Березюк пояснив: "Я вважаю, що всі ці спекуляції і є знеціненням такого органу. І це шлях його руйнування. Порівняно з Генеральною прокуратурою і правоохоронними органами, САП і НАБУ є єдиними інституціями, яким ще можна довіряти".

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті голови САП Н.Холодницького було встановлено "прослушку", до чого може бути причетне НАБУ. "Жучки" начебто були прикріплені до стінки акваріума.

З'явилася також інформація про начебто намір Н.Холодницкого піти у відставку найближчим часом.

У САП заявили, що Н.Холодницький виконує свої обов'язки у звичайному режимі, а 21 березня разом із директором НАБУ Артемом Ситником буде в Брюсселі, де, як очікується, до кінця поточного тижня відбудеться низка робочих зустрічей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА