14:38 21.03.2018

Націоналісти пікетували Адміністрацію президента з вимогою звільнити голову Миколаївської ОДА

2 хв читати

Близько 80 представників націоналістичних організацій пікетували будівлю Адміністрації президента України Петра Порошенка в центрі Києва з вимогою звільнити голову Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексія Савченка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на пікет удень у середу зібралися активісти "Національного корпусу", ВО "Свобода", "Правого сектора". На думку пікетувальників, саме дії О.Савченка призвели до загибелі в. о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт", колишнього військового льотчика, ветерана АТО Владислава Волошина.

"Із опублікованої в ЗМІ інформації випливає, що до загибелі В.Волошина призвели дії керівництва облдержадміністрації. Репутація О.Савченко має темні плями вже тривалий час. У зв'язку з цим ми переконані, що ця особа не має ніякого права очолювати місцевий орган виконавчої влади. Просимо вас підписати указ про звільнення О.Савченка з посади голови адміністрації", - зачитав звернення представник "Національного корпусу" Олександр Алфьоров.

Це звернення активісти передали представнику Адміністрації.

Після цього вони запустили десятки паперових літачків із написами, що звинувачують О.Савченка, та розійшлися.

Пікет відбувся мирно. Правопорядок забезпечували кілька десятків працівників Нацполіції та Нацгвардії.

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі вчинив самогубство 29-річний в. о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошин. Його терміново госпіталізували, але в лікарні швидкої медичної допомоги він помер від отриманих поранень. За попередніми даними, постріл був зроблений з бойового пістолета ПМ без номерних знаків. "За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), триває слідство.

Слідство розглядає п’ять версій загибелі льотчика. "Розглядаються п'ять версій вчинення злочину - самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство скоєно у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в. о. директора; самогубство через взаємовідносини у родині; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у ЗСУ та нещасний випадок під час поводження з вогнепальною зброєю", - повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області у вівторок.

В.Волошин став в. о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" у січні 2018 року. У ЗМІ було оприлюднено листування В.Волошина, в якому той говорить про тиск на нього з боку О.Савченка, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки. Проте О.Савченко спростував це і заявив, що чекає на офіційну позицію від компетентних органів.

Народні депутати неформальної групи "УДАР" із фракції "Блоку Петра Порошенка" 20 березня звернулися до генерального прокурора і міністра внутрішніх справ із проханням узяти під особистий контроль розслідування загибелі В.Волошина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА