06:56 22.03.2018

У Франції висунули обвинувачення екс-президенту Саркозі щодо незаконного фінансування передвиборної кампанії

1 хв читати
У Франції висунули обвинувачення екс-президенту Саркозі щодо незаконного фінансування передвиборної кампанії

Судова влада Франції пред'явила в середу ввечері екс-президенту країни Ніколя Саркозі обвинувачення в порушеннях під час фінансування передвиборної кампанії, повідомляють паризькі ЗМІ.

За інформацією обізнаних в ситуації джерел, йдеться про обвинувачення в "пасивній корупції, незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії, приховуванні лівійських державних коштів".

До завершення розгляду цієї справи Н.Саркозі залишиться на волі, під судовим контролем.

У середу ввечері завершився термін утримання Н.Саркозі під вартою.

Раніше повідомлялося, що Н.Саркозі в середу вранці повернувся до поліцейської ділянки для продовження допиту в рамках розслідування про незаконне фінансування лівійською стороною його виборчої кампанії перед президентськими виборами 2007 року.

Напередодні екс-президент був поміщений під варту, однак, за інформацією телеканалу, пізно ввечері у вівторок його під конвоєм відпустили на ніч додому.

Допит Н.Саркозі проходив в офісі підрозділу поліції, що спеціалізується на боротьбі з корупцією та фінансовими і податковими злочинами в Нантері.

Попереднє розслідування щодо екс-президента Франції, підозрюваного в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії, розпочато паризькою прокуратурою навесні 2013 року. Однак Н.Саркозі у цій справі допитують вперше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА