20:32 22.03.2018

Донецька обладміністрація розраховує до кінця року завершити впровадження системи екологічного моніторингу

2 хв читати
Донецька обладміністрація розраховує до кінця року завершити впровадження системи екологічного моніторингу

Донецька обласна державна адміністрація розраховує до кінця поточного року завершити впровадження системи моніторингу екологічної обстановки вартістю 42 млн грн, повідомив перший заступник голови обладміністрації Євген Вілінський журналістам у четвер в ході відвідин Краматорська, організованого "Екодім" і Germanwatch.

"До кінця року ми розраховуємо завершити впровадження. Вже встановлено 6 великих стаціонарних автоматичних постів, які контролюють стан повітря - в Бахмуті, Миколаївці (де розташована Слов'янська ТЕС - ІФ), Краматорську, Курахово (Курахівська ТЕС - ІФ) і два в Маріуполі (там забруднювачами виступають металургійні комбінати - ІФ). Ще один буде докуплено для Новолуганського (біля Вуглегірської ТЕС - ІФ). Окрім того до кінця року безпосередньо в санітарних зонах підприємств ми поставимо 60 пунктів, які аналізують повітря по 4 параметрах", - сказав Є.Вілінський.

Він пояснив, що така система дозволить ефективно визначати джерело забруднення повітря, попереджати наднормативні викиди і швидко реагувати в разі їх виникнення.

За словами першого заступника голови обладміністрації, система екологічного моніторингу аналізує не тільки стан повітря - вона буде в онлайн-режимі перевіряти стан річкових, морських і підземних вод. З її допомогою також буде аналізуватися стан лісів: система включає спеціальні комплекси на базі квадракоптерів.

Є.Вілінський зазначив, що дані, одержувані новою системою, доступні всім громадянам через Інтернет.

Наступним етапом розвитку екологічного моніторингу в Донецькій обладміністрації бачать введення на законодавчому рівні зобов'язань для підприємств-забруднювачів з установки датчиків-аналізаторів безпосередньо на їх трубах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА