07:32 24.03.2018

На Київщині зафіксовано спалах кору та вітрянки

2 хв читати
На Київщині зафіксовано спалах кору та вітрянки

В Ірпінському регіоні (Київська обл.) зафіксовано 11 випадків захворювання на вітрянку і кір, скликаний оперативний штаб з ліквідації захворювань, повідомили в Київській обласній державній адміністрації.

"До медичної установи КУ "Ірпінська Центральна міська лікарня" за медичною допомогою звернулося шість військовослужбовців з вітрянкою і ще п'ятеро з підозрою на кір. Серед хворих є одна жінка, з терміном 36 тижнів вагітності", - йдеться в повідомленні на сторінці адміністрації в Фейсбук в п'ятницю.

В ОДА підкреслили, що всі хворі перебувають в інфекційному відділенні Ірпінської лікарні, скликано оперативний штаб з ліквідації захворювань.

"У зв'язку з цим Департаментом охорони здоров'я КОДА був скликаний оперативний штаб з ліквідації захворювань на кір та вітряну віспу, яким було розроблено відповідний план заходів. Головному лікарю Ірпінської центральної міської лікарні доручено на місці, де зафіксовано спалах, контролювати епідситуацію серед військових, цивільного населення, в тому числі і дітей", - зазначено в повідомленні.

Крім того, здійснюється перевірка стану щеплень госпіталізованих. Взято під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими. Також списки дітей, які можливо контактували з інфікованими, представлені в освітні заклади для проведення протиепідемічних заходів.

"Оперативним штабом рекомендовано посилити інформаційно-просвітницьку роботу з профілактики кору серед населення через засоби масової інформації, в тому числі, і веб-ресурси Ірпінського міськвиконкому", - відзначили в Київській ОДА.

В інформації підкреслюється, що директор Департаменту охорони здоров'я КОДА Алла Арешкович особисто контролює стан епідеміологічної ситуації в Ірпінському регіоні та щодня о 9.30 ранку отримує інформацію від відповідних служб. "Моніторинг буде вестися до моменту стабілізації ситуації", - додали в ОДА.

Також в адміністрації нагадуємо, що ліків від кору не існує, єдино надійним методом профілактики захворювання є вакцинація.

"Morbillivirus - вірус кору - надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при вдиханні найдрібніших крапель слизу, що потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі і на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення", - йдеться в повідомленні.

У Київській ОДА попросили в разі контакту з хворим на кір негайно звернутися до лікаря. "Якщо дитина контактувала з хворим на кір, вона повинна отримати вакцинацію проти кору протягом перших 72 годин. У деяких випадках також показана екстрена профілактика шляхом введення імуноглобуліну", - підсумували в адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА