08:10 24.03.2018

Профспілки і адміністрація "ArcelorMittal Кривий Ріг" призначили конференцію трудового колективу водночас у різних місцях

3 хв читати
Профспілки і адміністрація "ArcelorMittal Кривий Ріг" призначили конференцію трудового колективу водночас у різних місцях

Комітет первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ПО ПМГУ) ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) і адміністрація оголосили про проведення конференції трудового колективу з різними порядками денними в різних місцях одночасно.

"Профспілковим комітетом ПО ПМГУ ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" 23 березня 2018 р було прийнято рішення про проведення конференції трудового колективу ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" 27 березня 2018 р о 17:00 в ДК "Мистецький" (...) Розуміючи важливість і наслідки прийняття рішень на конференції трудового колективу, 22 березня 2018 р керівники підприємства оголосили в газеті "Металург" про проведення конференції в великому залі нарад управління підприємства 27 березня 2018 р о 17:00 і виключили з порядку денного два найважливіших питання: про затвердження вимог найманих працівників до роботодавця і про затвердження органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників в колективному трудовому спорі. Мета такого оголошення - зірвати проведення конференції трудового колективу", - йдеться у зверненні до делегатів конференції трудового колективу голови профкому ПО ПМГУ ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", голови спільного представницького органу профспілкових організацій, що діють на ПАТ (ПО ПМГУ) ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат" ArcelorMittal Кривий Ріг" Наталії Маринюк.

При цьому в зверненні наголошується, що право профкому скликати загальні збори (конференцію) найманих працівників передбачено п. 2.2.3 Положення про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок, затвердженого наказом № 66 Національної служби посередництва і примирення від 26 вересня 2014 р.

Н.Маринюк уточнює, що згідно п. 9.4.3 колективного договору адміністрація підприємства зобов'язана надати делегатам час для участі в конференції зі збереженням середнього заробітку: "Ніхто не може бути обмежений у праві взяти участь у конференції трудового колективу, і ніхто не може бути притягнутий до відповідальності за цю участь".

"Якщо вас будуть змушувати йти на конференцію до будівлі управління підприємства, якщо на вас будуть чинити психологічний тиск, якщо вам в якійсь формі загрожуватимуть, прошу повідомляти про ці факти в профком ПО ПМГУ ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" для подальшої передачі матеріалів у правоохоронні органи і притягнення винних до відповідальності", - резюмується в заяві, опублікованій в п'ятницю на сайті профспілкового тижневика "Разом-Профінфо "ППО ПМГУ ПАТ" ArcelorMittal Кривий Ріг".

Раніше - 16 березня - було опубліковано порядок денний конференції трудового колективу підприємства, в якому, зокрема, йдеться про виконання колдоговору за 2017 рік, затвердження вимог найманих працівників до роботодавця ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" або уповноваженої ним особи, затвердження складу органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників в колективному трудовому спорі, дообрання членів погоджувальної комісії ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", обрання складу комісії з трудових спорів у зв'язку з припиненням її повноважень.

Також повідомлялося, що представники трудового колективу "ArcelorMittal Кривий Ріг" на мітингу, який відбувся 14 березня поточного року, зажадали від власника підприємства підвищення середньої заробітної плати до EUR1000 в гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року, збереження робочих місць і забезпечення безпечних умов праці.

У свою чергу, генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон на явочному рапорті для керівників підрозділів комбінату 7 березня заявив про намір підвищити зарплати працівникам у рамках щорічного їх перегляду. При цьому прес-служба уточнила, що "в будь-якому випадку зростання зарплати буде здійснено з урахуванням українського ринку праці, інфляції, власних витрат на виробництво, собівартості продукції, прогнозів цін на світових ринках металопродукції та інших факторів, які вимагають аналізу і прийняття зваженого рішення" .

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в " ArcelorMittal Кривий Ріг".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА