08:40 25.03.2018

У Цюріху померла переможниця першого "Євробачення"

1 хв читати
У Цюріху померла переможниця першого "Євробачення"

Швейцарська естрадна співачка Ліз Ассія померла у віці 94 років. Популярність їй приніс перший міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" в 1956 році, на якому вона здобула перемогу з композицією Refrain

Переможниця першого конкурсу "Євробачення" в Лугано, швейцарська співачка Ліз Ассія, померла в суботу, 24 березня, в Цюріху. Про це йдеться на офіційному сайті міжнародного пісенного конкурсу.

Співачка померла в одній з лікарень швейцарського міста.

Ліз Ассія - творчий псевдонім співачки. Вона народилася в 1924 році в комуні Рупперсвіль на півночі Швейцарії під ім'ям Роза-Міна Шерер. Свою сценічну кар'єру вона розпочала в якості танцівниці, а з 1940 року стала виступати ще і як співачка. Після закінчення Другої світової війни вона поїхала на свої перші закордонні гастролі в Париж.

Перемога на "Євробаченні" стала найбільшим успіхом в кар'єрі Ліз Ассія і принесла їй популярність. Після цього співачка представляла Швейцарію на міжнародному конкурсі ще в 1957 (виконала пісню L'enfant que j'étais і зайняла 8 місце) і 1958 роках (виступала з композицією Giorgio і зайняла 2 місце). Надалі її часто запрошували на конкурс в якості почесної гості: в такому статусі, наприклад, вона відвідала в 2012 році Баку. У 1950-ті роки Ассіа знялася в декількох фільмах.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА