08:33 26.03.2018

США не бояться торгової війни з Китаєм

2 хв читати
США не бояться торгової війни з Китаєм

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Сполучені Штати не відчувають страху перед можливою торговельною війною з Китаєм, пов'язаною з планами США про підвищення ввізних мит на імпортовані з КНР товари.

"Ми маємо намір продовжити справу з митами, ми над цим працюємо. Як сказав президент Трамп, ми не боїмося торгової війни, хоча вона і не є нашою метою", - сказав міністр в ефірі телеканалу Fox News.

Він не виключив, що Вашингтону і Пекіну вдасться прийти до якоїсь "прийнятної угоди, під якою президент поставить свій підпис".

Як повідомила газета Wall Street Journal, на минулому тижні США направили Китаю лист, в якому передбачають заходи, здатні знизити величезний дефіцит американської сторони в торгівлі з Китаєм.

Зокрема, Китаю пропонується збільшити імпорт американських автомобілів і напівпровідників, а також розширити доступ компаній з США до фінансового сектору КНР.

У той же час заступник прем'єра Держради КНР Хань Чжен попередив, що в торгових війнах не може бути переможців і переможених, вони можуть мати серйозні наслідки для всіх учасників.

"Торгова війна не служить чиїмось інтересам. Вона загрожує серйозними наслідками і викличе негативний вплив", - заявив він, виступаючи на конференції з питань розвитку Китаю.

Хань Чжен закликав інші країни "до взаємного співробітництва, як це роблять пасажири, що знаходяться в одному човні", а також зазначив, що глобалізація світової економіки повинна бути "більш відкритою, інклюзивною, збалансованою і вигідною для всіх".

Як відзначило агентство "Ассошіейтед прес" (АП), коментуючи заяву китайського віце-прем'єра, у ній не був згаданий президент США Дональд Трамп, який має намір підняти ввізні мита на китайські товари сумарною вартістю близько $ 60 млрд.

Разом з тим, міністерство комерції минулої п'ятниці опублікувало список американських товарів на суму $ 3 млрд, ввізні мита на які можуть бути підвищені Китаєм у якості відповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА